Hoe zijn BAGGOES en haar leren tas ontstaan? De geschiedenis van BAGGOES en onze leren tas willen wij graag met jou delen!

Sanne, één van de eigenaresses van BAGGOES zat op jonge leeftijd al achter de naaimachine. Haar oma was altijd bezig met het maken van kleding en tassen en leerde dit aan Sanne toen zij nog jong was. Niet alleen haar oma, maar ook haar moeder was vaak in de weer met kleding maken. Het was dan ook voor Sanne en haar moeder altijd een uitje om samen stoffen te kopen en hier mooie dingen mee te maken op de naaimachine.

Als we even helemaal teruggaan naar het ontstaan van BAGGOES, wil ik jullie graag meenemen naar 2014. Sanne liep in het centrum van Rotterdam en misschien raad je het al. Zij zag een hele mooie leren tas hangen. Zij liep naar de tas toe en meteen vielen haar twee dingen op aan deze mooie leren tas. Toen zij de tas van dichtbij bekeek, viel het haar op dat de lengte van de schouderband niet verstelbaar was en dus niet goed bij haar lengte paste. Het tweede wat haar opviel, was dat de leren tas iets boven haar budget viel. Toen dacht zij: ‘’Ik ga dit zelf maken!’’ Vervolgens is zij materiaal gaan inkopen om haar eigen leren tas te maken. Dit pakte goed uit en ging als hobby meer leren tassen maken voor haarzelf en op ten duur ook voor vrienden en familie.

In de eerste paar jaren bleef dit voor Sanne puur hobbymatig. Tot zij op een gegeven moment dacht: ‘’Ik wil dit voor meer mensen maken. Ik wil voor meer dames het probleem oplossen dat een tas net niet voldoet aan de wensen. Ik ga tassen maken die volledig voldoet aan de wensen en eisen die dames hebben van een tas.’’ 

Inmiddels is de hobby van Sanne uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf waarbij zij en Claire, mede-eigenaresse, mode en innovatie online willen samenbrengen voor iedere vrouw, om zo iedere vrouw uniek te laten zijn door haar eigen leren tas te ontwerpen.

Lees hier meer over het verhaal van Claire.